Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво да покрене поступак због претњи новинарки Гордани Момчиловић Илић из Старе Пазове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 03. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Тужилаштво да покрене поступак због претњи новинарки Гордани Момчиловић Илић из Старе Пазове

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње новинарки Гордани Момчиловић Илић из Старе Пазове, којој је после прикупљања података од општинских институција о законитости постављања објекта за угоститељство на зеленој површини парка, претила супруга једног од власника.

Новинарка је УНС-у објаснила да док је 27. марта пре подне стајала на улици, поред свог бицикла, на паркинг место за особе са инвалидитетом стао аутомобил из ког је изашла жена и рекла да "ако још једном будем поменула њеног брата да ће ме убити“.

„Била сам затечена. Нисам ни стигла да одговорим. Док је излазила са паркинга успела сам да фотографишем аутомобил да бих имала регистрацију“, рекла је УНС-у Момчиловић Илић.

Навела је да скоро два месеца истражује и прикупља документа на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја о томе како је на јавној површини почетком фебруара, у парку, зацементирана зелена површина и на њој постављен контејнер од 150 квадрата.

„За ова два месеца нисам никада написала ничије име“, рекла је УНС-у. Њој су почеле да стижу поруке и на лични Инстаграм профил како је лепо имати место где се пије добра кафа.

„Није ствар у кафи, покушала сам особи коју знам да објасним када ми се обратила на лични Инстаграм профил. Питање је законитости“, рекла је новинарка УНС-у.

УНС-у је такође објаснила да је испрва добила одговор од општинске службе да се не ради о јавној површини, те да за објекат те квадратуре не треба дозвола, а потом је „преко ноћи 40% парка постало грађевинска зона, а општинско веће донело одлуку да се кафетерији Фабрика не наплаћује накнада на том земљишту“.

Претњу смрћу Момчиловић Илић пријавила је полицији, а данас је дала и исказ у тужилаштву.

УНС очекује да тужилаштво покрене поступак по службеној дужности због претњи смрћу новинарки.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси