Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Строга казна за нападача на новинара Александра Чупића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 05. 2016.

УНС: Строга казна за нападача на новинара Александра Чупића

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од надлежних да строго казне нападача на главног уредника портала “Е-Вршац” Александра Чупића. Александар Чупић рекао је данас УНС-у да су јуче „покушали да га убију док је био на новинарском задатку“.

“Био сам на задатку у селу Парта код Вршца са колегама из Телевизије Општине Ковачица, када је на мене камионетом налетео локални моћник Милан Тикић. Видео ме је јер смо недалеко од његове куће снимали прилог. Нисам на време успео да се склоним, он ме је камионетом ударио и одбацио неколико метара, због чега сам био у болници на посматрању. Након што ме је ударио, отишао је са места напада, не заустављајући се. О Милану Тикићу сам последњих месец и по дана писао како је у вези са политичарима узурпирао државно земљиште и о другим његовим незаконитим радњама, тако да је то, претпостављам, разлог напада”, рекао је Чупић.

Он је додао да је полиција одмах стигла на место догађаја, као и да је накнадно привела Милана Тикића коме је одређен притвор од месец дана.

УНС истиче да свако има право да буде незадовољан радом новинара, али да се то незадовољство не сме исказивати претњама и нападима, већ у цивилизованој јавној расправи и пред надлежним регулаторним или саморегулаторним телима, као и судским органима и очекује од надлежних да примерено казне нападача.

УНС подсећа да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси