Насловна  |  Саопштења  |  УНС поново позива Ђиласа да омогући извештавање свим новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 03. 2018.

УНС поново позива Ђиласа да омогући извештавање свим новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) поново позива носиоца листе „Београд одлучује, људи побеђују“ Драгана Ђиласа да свим новинарима омогући извештавање под истим условима. Драган Ђилас изјавио је данас да ће новинарима појединих медијских кућа, којима је забранио да прате његове конференције за новинаре, „то поново бити омогућено када промене однос према опозицији чије ставове никада не преносе, односно када се буду понашали као медији“.

Он је данас са конференције за новинаре забранио извештавање екипама ТВ Пинк и Студио Б и новинарима "Информера" и "Српског телеграфа", а у недељу, након избора, екипама ТВ Пинк, ТВ Хепи, Студио Б, и новинарима листова „Ало“, „Српски телеграф“, „Информер“ и "Вечерње новости".

УНС истиче да нико, па ни Драган Ђилас, није овлашћен да одлучује о томе ко јесте, а ко није новинар.

УНС подсећа да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да мора поштовати њихово право да обављају свој посао.

УНС истиче да је, док је био градоначелник Београда и сувласник дневног листа „Прес“, Ђилас користио свој медиј као пропагандно оружје, али новинарима „Преса“ тада нико није онемогућавао рад.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

07.03.

2018.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 20:36

СТАВ!!

Овај став враћа наду у новинарство, а УНС на место које му припада у српском новинарству.

Одговори
уто

06.03.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 17:34

ЂИДАН

Ђиласов штрфизборни слоган "Београд одлучује-људи побеђују" могао би да се преправи да гласи "Ђилас би да одлучуе-али нобинари побеђују"! Јер, Ђилас /Ђиле.Ђидо/ би као у доба његовог рођака Милована да постројава, по подобности разврстава и преслишава новинаре!? Али,Ђикане мој,но пасаран!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси