Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустиве претње јавном тужиоцу, СНС хитно да смени Симоновића са свих страначких функција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 12. 2019.

Извор: УНС

УНС: Недопустиве претње јавном тужиоцу, СНС хитно да смени Симоновића са свих страначких функција

Удружење новинара Србије протестује због претње коју је Драгољуб Симоновић, оптужени за наручивање паљења куће новинара Милана Јовановића, упутио заменику јавног тужиоца Предрагу Миловановићу на данашњем рочишту.

Симоновић је током суђења Миловановићу рекао да „може да му се деси да не буде тужилац“.

УНС протестује што је судија Славко Жугић дозволио Симоновићу да прети јавном тужиоцу и да вређа колегу Јовановића да је „декица који нема утицаја“, „неписмен“, „особа са психолошким проблемима“, „ноторни лажов“, а редакцију "Жиг инфа“ да је „рекеташка организација“.

УНС позива Српску напредну странку да се јасно огради од поступка свог функционера и да га хитно смени са свих страначких функција. УНС сматра да је неприхватљиво да страначки функционер прети јавном тужиоцу који заступа државу у најтежем случају напада на новинара у последњих 12 година. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси