Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Најстроже казне нападачима на екипу ТВ Тутин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 09. 2011.

УНС: Најстроже казне нападачима на екипу ТВ Тутин

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује напад на екипу ТВ Тутин, у којем је на новинарском задатку повређен новинар Мерсид Аговић. Он је данас у 13.30 сати са сниматељем Туфиком Садовићем у центру Тутина у непосредној близини полицијске станице правио прилог о обнови Дома културе.

На екипу телевизије Тутин насрнула су четворица нападача из оближњег кафића који су их претходно провоцирали иако их је колега Аговић замолио да им омогуће да несметано раде новинарски посао.

Од тежих последица новинаре су одбранили грађани и један полицајац.

УНС је запрепашћен чињеницом да је у полицијску станицу најпре приведена екипа Телевизије Тутин због давања изјаве док су насилници наставили да седе у кафићу након чега су неометано напустили место догађаја.

УНС сазнаје да су током поподнева приведени нападачи на екипу ТВ Тутин и тражи да полиција и правосудни органи енергично поступе како би насилници добили примерене казне.

УНС подсећа да угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем кривично дело за које је запрећена затворска казна од једне до осам година затвора.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси