Насловна  |  Саопштења  |  УНС: КФОР застрашује српске новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 09. 2011.

УНС: КФОР застрашује српске новинаре

Удружење новинара Србије (УНС) оштро протестује што војници КФОР-а већ данима спречавају новинаре српских редакција да благовремено, исцрпно и тачно извештавају јавност о догађајима на северу Косова.

Припадници НАТО на Косову не само што избегавају да одговарају на легитимна питања извештача о инциденту у ком су војници КФОР-а по свему судећи користили бојеву муницију против грађана српске националности, већ под претњом оружане силе забрањују новинарима чак и да фотографишу и снимају постројења НАТО у близини административног прелаза Јариње.

Пре два дана војник КФОР-а је репетирао пушку на Зорана Шапоњића, члана Управе УНС-а, како би га одвратио од употребе фотоапарата. И остали српски новинари изложени су сличним методама застрашивања.

УНС позива КФОР да у најкраћем могућем року и новинарима српских редакција пружи исту прилику какву је пре две вечери на конференцији за штампу дао новинарима у Приштини. УНС тражи да НАТО припадници подробно одговоре на сва новинарска питања о свим околностима везаним за контроверзну употребу НАТО силе на северу Покрајине.

УНС подсећа КФОР да су НАТО методе застрашивања и одбијања новинара који имају легитимна питања о веома контроверзним догађајима на северу Косова анахронизам који асоцира на понашање империјалних сила у колонијалној прошлости.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси