Насловна  |  Саопштења  |  УНС и НУНС: Вукотић уместо претњи да почне дијалог са Чабаркапом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 12. 2011.

УНС и НУНС: Вукотић уместо претњи да почне дијалог са Чабаркапом

Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС) осуђују увреде и претње које је генерални директор компаније „Новости“ и главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“ Манојло Вукотић упутио председници Синдиката новинара Србије и новинарки „Вечерњих новости“ Драгани Чабаркапи.

Због спорења око синдикалног организовања у „Вечерњим новостима“ Вукотић је прошле среде Чабаркапу вређао и претио јој, након што је на огласну таблу поставила писмо Републичког одбора Самосталног синдиката Србије о распуштању Јединственог синдиката са којим је Вукотић потписао колективни уговор. Рекао јој је да је „нерадник“, „ђубре“ и „да је треба ишамарати“, а два дана после тога новчано је казнио „зато што није урадила свој посао“.

УНС и НУНС подсећају Вукотића да запослени због својих синдикалних активности не смеју трпети последице, а да сваки спор који има са Синдикатом новинара Србије Вукотић мора решавати дијалогом.

УНС и НУНС тражили су од Манојла Вукотића изјаву поводом овог догађаја, али је он преко своје секретарице поручио да је „то што се са Чабаркапом догађа срамотно и да не жели да даје никакве изјаве и коментаре поводом тога“.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси