Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Zavičaj se nikada ne zaboravlja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

23. 09. 2021.

Izvor: UNS

Slobodanu Krstiću Septembarsko priznanje opštine Dimitrovgrad

Zavičaj se nikada ne zaboravlja

Poznati niški novinar, publicista i teatrolog Slobodan Krstić, član Udruženja novinara Srbije (UNS) dobitnik je Septembarskog priznanja opštine Dimitrovgrad za očuvanje kulturne i sportske tradicije ovog mesta na jugoistoku Srbije. Nagradu je dobio za monografiju „Caribrodski hram košarke – 75 godina košarke u Caribrodu/Dimitrovgradu“

Krstić decenijama živi i stvara u Nišu, ali nikada duhom nije napustio svoj rodni Caribrod (Dimitrovgrad), o čemu svedoči i ova monografija.

Kao afirmisani novinar, publicista i pozorišni kritičar objavio je 26 knjiga. Ostavio je dragoceni trag o razvoju malog fudbala u Dimitrovgradu ("Veliki majstori malog fudbala", 2018). O dugoj tradiciji košarke, odnosno  o jednom od prva četiri košarkaška kluba u Jugoslaviji posle Drugog svetskog rata, objavio je tri knjige. U svom publicističkim radu nije zapostavio ni teatar, pa je objavio i knjigu o pozorištu "Hristo Botev".
Kruna njegove posvećenosti sportu je monografija objavljena povodom 75 godina košarke u Caribrodu /Dimitrovgradu. Ovo izvanredno publicističko delo se već nalazi na policama Fibinog muzeja u Ženevi.

Krstić je nosilac brojnih nagrada za bogat publicistički rad. Dobitnik je i Specijalne nagrade UNS-a "Žika M. Jovanović" (2016) za knjigu "Novine i novinari."

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi