Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Objavljeno drugo izdanje knjige „Srpski nacionalni interesi“ Vladimira Prvulovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

17. 03. 2022.

Autor: Anđela Momčilović Izvor: UNS

Objavljeno drugo izdanje knjige „Srpski nacionalni interesi“ Vladimira Prvulovića

Vladimir Prvulović profesor u penziji i član Udruženja novinara Srbije (UNS) objavio je dopunjeno izdanje knjige „Srpski nacionalni interesi“ koja nosi naziv „Nacionalni identitet kao osnov srpskog nacionalnog interesa“

Knjiga se bavi etničkim interesima, političkom dimenzijom nacionalnih ciljeva i specifičnostima srpskih nacionalnih interesa.

„Odlučio sam da detaljno objasnim pojam interesa, njegovu zavisnost na nacionalnom i kulturnom identitetu u komplikovanoj stvarnosti današnjih međunarodnih odnosa“, istakao je Prvulović u predgovoru knjige.

Autor je detaljno objasnio elemente srpskog, nacionalnog i kulturnog identite kroz istoriju i naglasio da je detaljno razmatrao probleme u vezi sa samoproglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244.

Prvulovićeva ideja u knjizi je da ponudi predloge za budući razvoj srpske politike, bez kontrole državne vlasti.

Autor je u delu definisao osnovu srpskog nacionalnog interesa i dodao da su njegovi neizostavni elementi političko konstituisanje, zaštita srpskih zemalja i teritorija na kojima Srbi žive, opstanak i razvvoj srpskog naroda, jezika i kulture.

On je iskazao zabrinutost za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta i zbog toga se u knjizi obraća u prvom licu i iznosi sopstvene probleme.

Vladimir Prvulović je diplomirao na Fakultetu političkih nauka, a kasnije na istom završio master i doktorske studije.

Počasni je član Naučnog društva ekonomista Srbije i Udruženja književnika.

Vladimir Prvulović je član UNS-a od 1999. godine.

Izdavač knjige „Srpski nacionalni interes“ je „Prometej“ iz Novog Sada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi