Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Viski na račun slave „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

24. 02. 2021.

Viski na račun slave „Politike“

Polovinom prošlog veka rukovodstvo Ljubljane pozvalo je u posetu grupu urednika i novinara gradskih rubrika svih beogradskih javnih glasila.

Vođa puta bio je Dragan Marković, direktor Studija B, a dve najupečatljivije novinarske zvezde bili su Đoko Vještica i Bane Vukašinović.

Oni su još na aerodromu u Surčinu privlačili pažnju, a stjuaredese su im u avionu, kao privilegovanim putnicima među novinarskom bratijom, donosile viski, dok su ostali morali da se zadovolje kafom i kiselom vodom! Čak su ih u Ljubljani taksisti prepoznavali i trubeći ih pozdravljali!

Poslednjeg dana boravka u glavnom gradu Slovenije domaćini su gostima iz Beograda ogranizovali izlet u Trst. Čim su posedali u autobus kolege su počele s začikavanjem na račun Baneta i Đoke:

- E, da vidimo da li će vam kelneri u Trstu davati viski, dok nama donose samo kafu s kiselom!

Razume se da im italijanski taksisti nisu fićukali sirenama, niti su konobari prepoznavali neprikosnovene zvezde Studija B i Beogradske hronike TV Beograd!

A onda se desilo nešto neočekivano - na zakazanom ručku u jednom hotelu, tek što su novinari posedali za stolove, prišao je konobar i, umesto da pita šta gosti piju, zapitao je:

- Da li se među vama nalazi neko iz „Politike“?

Ustao je, iznenađen, Darko Ribnikar, tadašnji urednik Beogradske rubrike u listu.

- Vi ste Ribnikar - upitao je konobar?

- Da, jesam, odgovorio je pomalo zbunjeno Darko.

- Naš direktor bi želeo da Vas upozna i moli Vas da svratite do njega kad budete imali vremena. Ostali mogu da naruče piće po izboru na račun direktora hotela.

To je bila prilika da Đoka i Bane popiju viski, ali ne na račun svoje popularnosti, već na račun slave najstarijeg lista na Balkanu.

Na osnovu teksta Nenada Ristića, objavljenog u „Politici“ u rubrici „Među nama“ 28. januara 2020. pod naslovom – „Dve anegdote o novinarima „Politike“, priredila V. Arsenić.


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na varsenic7@gmail.com.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

08.03.

2021.

Весна Арсенић [neregistrovani] u 12:45

Објашњење

Извињавам се читаоцима због непрецизне информације, али је текст обрађена анегдота Ненада Ристића, који се мало забунио у времену. Хвала колеги који је написао исправку
Срдачно
В. Арсенић

Odgovori
sre

24.02.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 23:35

Greška

Studio B osnovan je 1 aprila 1970 pa je nemoguće da ja putovanje bilo "polovinom prošlog veka"

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi