Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS predao plastične čepove organizatorima akcije „Čepom do osmeha“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 02. 2021.

Autor: K. K. N. Izvor: UNS

UNS predao plastične čepove organizatorima akcije „Čepom do osmeha“

Udruženje novinara Srbije (UNS) predalo je Udruženju „Čepom do osmeha“ u Novom Sadu više od 5.000 plastičnih čepova koje je prikupio u poslednje dve godine.

Novinar i član Izvršnog odbora Društva novinara Vojvodine (DNV-UNS) Predrag Rava odneo je u ovo udruženje pet kutija i džak pun plastičnih čepova.

Iz Udruženja „Čepom do osmeha“ rekli su da je do sada prikupljeno viš od 500 tona plastičnih čepova od čega je kupljeno 55 pomagala za decu sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

„Trenutno prikupljamo čepove za kupovinu tastature koja koristi Brajevo pismo, za dečaka Mateju Guran iz Pančeva“, rekli su UNS-u u ovom udruženju.

U holu UNS-a, kroz koji svakodnevno prođe na desetine ljudi, kao i na terasi, na inicijativu zapsolenih, 2015. godine postavljene su kutije za ubacivanje čepova. Od tada je UNS već nekoliko puta donirao čepove za pomoć u prikupljanju sredstava za decu sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi