Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba „Portreti Patrijarha Pavla“ u Lazarevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 11. 2021.

Izvor: UNS

Izložba „Portreti Patrijarha Pavla“ u Lazarevcu

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, ul. Karađorđeva br. 57, u ponedeljak, 15. novembra 2021. godine u 17 časova otvara se izložba „Portreti Patrijarha Pavla“, autora Hadži Marka Vujičića, dugogodišnjeg urednika fotografije „Pravoslavlja“, novina Srpske patrijaršije i fotoreportera Frankfurtskih „Vesti“, koji je kroz niz godina pratio aktivnosti blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla.

Na izložbi u Lazarevcu, posetioci će videti 33 portreta Patrijarha Pavla koje je Vujičić snimio u Srbiji i dijaspori. Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2021. godine. Ulaz je slobodan.

Hadži Marko Vujičić diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu 2008, član je Udruženja novinara Srbije. Do sada je imao više samostalnih i zajedničkih izložbi fotografija, važi za jednog od značajnijih hroničara života blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla.

Od Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine dobio je zlatnu medalju kralja Petra I Karađorđevića, zlatnu medalju regenta Aleksandra Karađorđevića, medalju vojvode Stepe Stepanovića. Od Njegove Svetosti Patrijarha vaseljenskog G. Vartolomeja dobio je medalju Vaseljenske Patrijaršije „Apostol mira, ljubavi i nade“.

Izlagao je u Pragu povodom 50 godina autokefalnosti Češke pravoslavne crkve, 2006. godine u Ruskom kulturnom centru, a ilustrovao je više stručnih knjiga, monografija, spomenica i šematizama eparhija Srpske pravoslavne crkve.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi