Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Zgrada Radio Beograda podignuta je za Zanatsku banku 1933. godine, kao ukras prestonice jedna je od istaknutih na izložbi Bankarska arhitektura
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

01. 09. 2023.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Zgrada Radio Beograda podignuta je za Zanatsku banku 1933. godine, kao ukras prestonice jedna je od istaknutih na izložbi Bankarska arhitektura

U izložbenom prostoru Narodne banke Srbije sinoć se govorilo o bankarskoj arhitekturi u Beogradu u periodu od 1918. do 1941. godine, a jedna od prikazanih je i zgrada u kojoj se nalazi Radio Beograd.

Zgrada u Hilandarskoj broj 2 podignuta je 1933. godine za Zanatsku banku. Projektovao ju je arhitetka Bogdan Nestorović.

Uz izložbu, koja je sinoć otvorena i može se pogledati do 29. septembra u prostoru Narodne banke Srbije u Nemanjinoj 17 u Beogradu (ulaz iz ulice Svetozara Markovića), predstavljeni su monografija i dokumentarni film „Bankarska arhitektura – zgrade novčanih zavoda u Beogradu 1918 -1941“.

Autor monografije je istoričara umetnosti Marko Stojanović, dok je film uradio novinar Zoran Nikolić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi