Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Branislav Gulan dobitnik nagrade za životno delo „Zlatno pero“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 02. 2024.

Izvor: UNS

Branislav Gulan dobitnik nagrade za životno delo „Zlatno pero“

Novinar i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Bransilav Gulan dobio je nagradu za životno delo „Zlatno pero“, koje dodeljuju „Štajerske novice“ iz Maribora.

Gulan je nagradu dobio za analitički i publicistički rad, dug pola veka. Njegov stvaralački opus često je povezan sa temama koje se odnose na selo, odnosno čekanje boljeg života na selu.

Sa ovim priznanjem, Gulan je četvrorostruki laureat nagrada za životno delo. Dobitnik je više desetina drugih priznanja, u selima, varošicama i gradovima bivše Jugoslavije o kojima je često pisao.

Ekonomista je po obrazovanju, a završio je i političku školu "Josip Broz Tito" u Kumrovcu. Bio je dugogodišnji noviar "Borbe", a član je i Naučnog društva ekonomista Srbije, Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, KONVENTA EU - Mreže za ruralni razvoj EU u Srbiji.

Priznanje mu je dodelila komisija čiji je predsednik Rade Bakračević, koji je i glavni urednik  "Štajerskih novica" u Mariboru. Stručni žiri koji je odlučivao o nagradi naveo je u obrazloženju da je Gulan pišući prevashodno ukazivao na privredne prilike, probleme, ali i na dobra rešenja.

Objavio je više od 25 knjiga i više od 120 naučnih i stručnih radova. Poslednjih decenija najviše se bavio problemima sela u Srbiji iz kojih se ljudi sve češće iseljavaju. 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.02.

2024.

Жићапресс [neregistrovani] u 22:04

ЗАСЛУЖЕНО

Потпуно заслужена награда. Искрене честитке. Много успеха и у наредном периоду. Велики поздрав.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi