Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Osnovana sekcija mladih novinara i studenata novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 03. 2020.

Izvor: UNS

Osnovana sekcija mladih novinara i studenata novinarstva

Školujemo se za novinare kao da ćemo da radimo u 1981, a ne 2020. godini, rečeno je na osnivanju sekcije mladih novinara i studenata novinarstva Udruženja novinara Srbije. Mladi novinari i studenti novinarstva očekuju da im UNS pomogne u organizaciji stručne prakse, obrazovanju i profesionalnom usavršavanju.

Jedan od ciljeva osnivanja sekcije je da studenti novinarstva i mladi novinari imaju praktičnu obuku koja često nedostaje nastavnim programima državnih i privatnih fakulteta na kojima se školuju novinari i medijski radnici.

Članovi novoformirane sekcije UNS-a izrazili su želju da rade na istraživačkim projektima u oblasti novinarstva i medija i u tome očekuju podršku UNS-a.

U radu sekcije mogu da učestvuju studenti akademskih programa na kojima se pretežno izučavaju novinarstvo, fotografija i kamera, kao i mladi novinari. Za predsednicu sekcije izabrana je v.d. urednice sajta UNS onlajn Jovana Pešić.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

12.03.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 10:15

Тираж

Те 1981. године београдски дневни листови имали су тираж између 250.000 и 400.000 примерака. Није то био никакав вештачки, откупљени тираж, већ је продаван на киосцима, по тржишним принципима. Није лоше нешто научити и из тог доба.

Odgovori
sre

11.03.

2020.

Чика Веља [neregistrovani] u 15:02

Браво

Браво децо! Само радно и вредно и све ћете остварити!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi