Naslovna  |  Aktuelno  |  Akcija UNS-a i Kurira za izradu statua herojima  |  SMS broj za akciju UNS-a i Kurira „Izradimo statue herojima albanske golgote“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcija UNS-a i Kurira za izradu statua herojima

24. 06. 2016.

Izvor: UNS

SMS broj za akciju UNS-a i Kurira „Izradimo statue herojima albanske golgote“

Akciji Udruženja novinara Srbije i lista Kurir priključila se i Humanitarna fondacija Novi Beograd te je od danas aktivan SMS broj preko kog će se takođe prikupljati donacije. Da pomognete izradu i postavljanje statua bronzanih vojnika ispred spomen-kosturnice na grčkom ostrvu Vido treba da upišete 180 i pošaljete SMS na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Za donacije iz Švajcarske potrebno je poslati SMS na broj 455 sa sadržajem human180. Cena je 10 CHF.

Aktivni su i dinarski i devizni račun, a preko sajta Humanitarne fondacije Novi Beograd možete uplatiti donaciju karticom na linku e-doniraj

U jubilarnoj godini, u kojoj se obeležava stogodišnjica od iskrcavanja srpske vojske, države i izbeglica na grčko ostrvo Krf, Humanitarna fondacija Novi Beograd, UNS i Kurir akcijom „Izradimo statue herojima Albanske golgote na ostrvu Vido“ žele da se svi zajedno bar malo odužimo slavnim precima i konačno završimo mauzolej, u kome počivaju junaci iz Prvog svetskog rata izdahnuli pošto su peške prešli Albaniju.

Gradnja mauzoleja na „ostrvu smrti“, koji je projektovao čuveni arhitekta Nikolaj Krasnov, počela je 1939, ali je Drugi svetski rat sve prekinuo. U decenijama koje su usledile, mauzolej nikada nije završen.

Dve impozantne statue srpskih vojnika, visoke po tri i po metra, treba da stoje na ulazu u spomen-kosturnicu i time večito odaju počast srpskim stradalnicima čije su kosti u mauzoleju i hiljadama onih koji su pokoj našli na dnu Jonskog mora u plavoj grobnici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi