Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS i DNV: Novinarki VOICE-a omogućiti neometan rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

22. 11. 2021.

Autor: UNS i DNV Izvor: UNS i DNV

UNS i DNV: Novinarki VOICE-a omogućiti neometan rad

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) traži da se omogući neometan rad novinarki Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Ivani Gordić, kao i svim novinarima i medijskim radnicima koji izveštavaju iz industrijske zone kod Zrenjanina o gradnji fabrike Linglong i problemima angažovanih stranih radnika.

Kako je Ivana Gordić rekla UNS-u proteklih nedelju dana izložena je pretnjama, a rad na terenu joj je otežan do mere da ne može da obavlja novinarski posao. Gordićeva kaže da je fotografišu i da na terenu osoba koja razume srpski ide za njom i prati sve što radi.

Gordićeva je UNS-u rekla da je njoj i dvema koleginicama iz Dojče velea, koje su radile na priči o vijetnamskim radnicima, u nekoliko navrata put preprečio čovek u velikom crnom mercedesu, za kog je kasnije ustanovila da je ista osoba koja je onemogućila kretanje ekipi TV N1.

„Nekoliko puta je stao i nama na put. Kroz industrijsku zonu, pored nas je više puta projurio, pa naglo zakočio. Kada su odvozili radnike, mi smo automobilom pratili gde ih smeštaju. Iako smo se na tom putu razdvojili, ubrzo je čovek u crnom mercedesu pošao za nama, presretao nas, jurio pored nas, ugrožavajući time živote svih koji su se našli na putu. Kako je stigao do Ečke pre nas, blokirao nam je put i nije nam dozvolio da uđemo u ulicu. Povukao se kada ga je koleginica iz Dojče velea snimila. Tada smo prošli“, ispričala je Gordić šta joj se dogodilo pre nedelju dana.

UNS i DNV-UNS traže da policija istraži ko i po čijem nalogu presreće novinare i pokušava da ih zastraši.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi