Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS-DNV organizuje radionicu „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

08. 09. 2023.

Autor: UNS-DNV Izvor: UNS-DNV

UNS-DNV organizuje radionicu „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja“

Udruženje novinara Srbije (UNS) vas sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (UNS-DNV) poziva na ciklus radionica „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja” koje će biti održane u Novom Sadu počev od 16. septembra.

Predavanja će održati kolege novinari sa iskustvom u ovoj oblasti kao i stručnjaci koji se bave prevencijom nasilja i rade sa žrtvama, ali i predstavnici institucija.

Na radionicama će biti reči i o društvenim mrežama koje predstavljaju moćno sredstvo prenosa i razmene informacija, ali pružaju i mogućnost dezinformacija i manipulacija, pa se novinari moraju upoznati sa izazovima i zabludama u njihovom korišćenju. Nezaobilazna tema je i etika u novinarstvu, kao i zakonodavni okviri u kojima se kreću sloboda medija i zaštita privatnosti i prava građana.

Radionice će biti održavane subotom od 10 sati na adresi Bulevar Mihajla Pupina 6/3. 

Molimo zainteresovane kolege da se prijave na mejl: uns.dnv@gmail.com

______________________________________________________________________________

Radinica se realizuje u okviru projekta  "Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja" koji se  sufinansira iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi