Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

23. 01. 2016.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Medijska mafija

Snimak direktora „Kurira" Aleksandra Kornica u kome dotični šmrče kokain, priznaje da se bavio reketom i optužuje Acu Kanalizaciju Rodića za ozbiljna krivična dela, osim što na najkonkretniji način raskrinkava mafiju, morao bi da označi i definitivni početak pročišćenja srpske medijske scene.

Koliko god se beogradske novine i televizije sve osim Informera i Pinka - upinjale da sakriju strašnu istinu, Srbi će posle ovoga, nema sumnje, biti mnogo pametniji čitaoci i gledaoci.

Jer ono što se do sada samo pretpostavljalo, sada je, evo, potvrđeno i dokumentovano. Postoje, dakle, mediji u Srbiji čija je osnovna funkcija reket, a koji najveće prihode ostvaruju od klasične mafijaške iznude.

Ti i takvi mediji jesu veće zlo i veća opasnost po društvo i državu od klasičnih kriminalaca. Kriminalci upadnu u banku i otmu pare, a medijski mafijaši da bi oteli pare moraju najpre da naprave atmosferu haosa u celoj državi.

Oni su, jelte, ti koji planski prave i izazivaju afere i sukobe ne bi li na njima profitirali. Oni su ti koji već četvrtu godinu zaredom čine sve ne bi li na vlast vratili žute bandite u čije vreme su mogli nekažnjeno da varaju, lažu i kradu.

I u tome je suština. Baš kao što Aleksandar Rodić, prema rečima njegovog direktora Kornica, lažno optužuje Vučića zato da bi oteo „Politiku" i „Novosti", istotako i ostali reketaško-mafijaški, drugosrbijanski mediji pod kontrolom žute ološ-elite sve one silne montirane afere lansiraju iz svog sebičnog, ličnog interesa.

Njima je stalo samo do njih. Njihov jedini interes je prokleti, prljavi keš. No, ono što bi moralo sve nas najviše da zabrine jeste gorepomenuto ćutanje ogromne većine medija u Srbiji. Zašto svi oni, šatro istraživački i slobodni novinari, ćutke prelaze preko najstrašnijeg i najkonkretnijeg dokaza medijske mafije?!

Kako to da direktor „Kurira" koji šmrče kokain i sam sebe i sve oko sebe optužuje za kriminal nije tema ni za patriotiše cajtung „Blic", ni za njihov podlistak „Alo"? Otkud to da informacija da je gazda „Kurira" platio 5.000 evra narkomanu Kornicu da bi ovaj lažno optužio predsednika Vlade za organizovani kriminal nije tema za RTS, ali ni za B92 i CIA TV N1? Da li je to samo njihova uređivačka politika ili je možda posredi strah?! Strah od otkrivanja pune istine? Mislite otome.

Postoje u Srbiji mediji čija je osnovna funkcija reket, a koji najveće prihode ostvaruju od iznude Kornica.

Direktor 'Kurira' šmrče kokain i priznaje ozbiljna krivična dela, a svi mediji osim Informera i Pinka ćute! Čega se plaše?

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi