Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  „Parkiraj“ intervju kako gazda kaže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

25. 01. 2013.

„Parkiraj“ intervju kako gazda kaže

Poštovane kolege, želeo bih da vam ukažem na veliki incident koji se upravo dogodio (da ne kažem "događa") u niškom novinarstvu.

 

U Narodnim novinama od petka 25. januara 2013. godine, na 4. strani, objavljen je tekst "Proširenje parking zona od 1. februara".

Veliki deo ovog "intervjua" je zapravo "odgovor" koji su novinarima Narodnih novina dostavili iz tog preduzeća.

Naime, 16. decembra 2012. godine od Igora Vojinovića, portparola Parking servisa, dobio sam mejl u kome je, između ostalog pisalo:

"U prilogu se nalazi nekoliko zanimljivih tema vezanih za Parking servis, koje sam koncipirao u formi intervjua. Pošto moj direktor insistira da tekst objavimo u toku ove nedelje, molim vas da pogledate ovo što vam šaljem, prilagodite i vratite mi nazad da proverim pre objavljivanja".

Nakon mog odgovora da je neophodno da "sva pitanja direktoru postavi naš novinar i da sve to imamo snimljeno na diktafonu", usledio je mejl u kome je između ostalog pisalo:

„Možemo li nekako da izbegnemo celu proceduru oko intervjuisanja?“

Na moju konstataciju da ne možemo, odgovor nikada nismo dobili.

Međutim, čitajući današnje izdanje Narodnih novina prepoznao sam delove "intervjua" koji sam dobio iz Parking servisa.

Napominjem da posedujem kompletnu prepisku sa Igorom Vojinovićem iz koje je moguće nedvosmisleno utvrditi autentičnost ovde iznetih tvrdnji.

Smatram da je reč o nedopustivom pritisku rukovodstva javnog preduzeća na medije i skandalozne ideje da se od medija uopšte traži da objave intervju koji je nastao u PR službi javnog preduzeća. Sa druge strane, nema ni opravdanja za odluku bilo kog medija da pristane na takve zahteve nosilaca javnih funkcija.

S poštovanjem,

Predrag Blagojević, urednik „Južnih vesti“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi