Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Građani traže da novinari pitaju: Vojni penzioneri nemaju elektronske recepte, kako do lekova?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

03. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Građani traže da novinari pitaju: Vojni penzioneri nemaju elektronske recepte, kako do lekova?

Udruženje novinara Srbije nastavlja da objavljuje pitanja koja su stigla za rubriku "Građani traže da novinari pitaju" u vreme vanrednog stanja uvedenog zbog borbe sa virusom korona.

Javnost Srbije svakodnevno sa pojačanom pažnjom prati direktne prenose konferencija za novinare najviših predstavnika vlasti i medicinske struke, stoga molimo novinare da nadležnima postave i pitanja građana zabrinutih za sopstvenu i dobrobit bližnjih, koja su stigla na adresu Udruženja novinara Srbije. 

- Imam problem sa nabavkom lekova za vojnog osiguranika, moju baku, staru 94 godine. Vojni zdravstveni fond nema elektronski recept. Pozvala sam Vojno-medicinski centar na Novom Beogradu, gde sam dobila drzak odgovor da po recept dođem sama. To znači da u jeku pandemije, umesto kod kuće, treba da budem u čekaonicama VMC-a. Ima mnogo samih, starih ljudi, a gradski prevoz ne funkcioniše. Kako će vojni fond da reši taj problem?

- Da li će uvežbavanje vojnog ešalona koji je planiran da učestvuje na vojnoj paradi u Moskvi 9. maja zbog pandemije biti prekinuto? Uvežbavanje traje već tri nedelje, a vojnik od vojnika je udaljen 35 do 40 centimetara. Vojska ne koristi maske i rukavice tokom uvežbavanja, a u spavaonama je smešteno po dvadeset ljudi u jednoj prostoriji.

Odgovor: Ministarstvo odbrane: Vojnim osiguranicima recepti za šest meseci, starijima od 65 mogu preuzeti volonteri

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

09.04.

2020.

RM [neregistrovani] u 21:52

Volonteri za vojne osiguranike

Kako da dodjem do volontera za vojne recepte na VMC-u na N. Beograd

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi