Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Politike i Kurira (2015)  |  Šokantno priznanje Miroslava Bogićevića: Platio sam Aleksandru Rodiću reket od milion evra!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Politike i Kurira (2015)

08. 11. 2015.

Izvor: informer.rs

Šokantno priznanje Miroslava Bogićevića: Platio sam Aleksandru Rodiću reket od milion evra!

Biznismen Miodrag Bogićević priznao je uživo u emisiji televizije Pink "Rušenje Vučića" da je Aleksandru Rodiću dao milion evra u kešu kako bi mu bila prepuštena kupovina Politike! U razgovoru sa glavnim i odgovornim urednikom Informera Draganom J. Vučićevićem, Bogićević je rekao da je 2012. godine dao Aleksandru Rodiću vlasniku "Kurira" i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću, sumu od milion evra, kako bi mu prepustili kupovinu novinske kuće Politika od nemačkog VAC-a!

Biznismen iz Šapca je u razgovoru sa Vučićevićem rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan relet, te da je bio ucenjen.

U suprotnom, rekao je Bogićević, zaprećeno mu je da će protiv njega biti povedena medijska kampanja u "Kuriru".

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov tadašnji šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović.

Bogićević navodi da je taj novac 2012. dao u kešu, u više navrata.

Međutim,  kada su mu tražili još 5 miliona evra za navodni dug koji Politika ima prema VAC-u, on je odlučio da slučaj prijavi policiji! Vlasnik Farmakoma je rekao da ima fiktivne ugovore na pet miliona evra, o čemu je nedavno svedočio i na poligrafu. On je, takođe, rekao da je spreman da o svemu što je rekao svedoči na sudu.

POLICIJA: Poligraf pokazao da je Bogićević govorio istinu!

Poligrafsko ispitivanje valsnika Farmakoma Miroslava Bogićevića pokazalo je da su tačni navodi da su ga reketirali vlasnik Kurira Aleksandar Rodić i njegov saradnik Dušan Bjelopetrović, izjavila je danas načelnica Uprave kriminalisticke policije Nataša Senić.

- Miroslav Bogićević samoinicijativno je pristupio u prostorije policije i tom prilikom dao izjavu da ga je u više navrata Akleksandar Rodić reketirao i pokušao od njega da iznudi novac - rekla je ona u izjavu za TV Pink.

Ona je rekla da je Bogićević u više navrata predao Rodiću oko milion evra u kešu.

- Nakon davanja takve izjave uz saglasnost Miroslava Bioćevića izvršeno je poligrafsko ispitivanje kako bi se potvrdilo da li su navodi takve izjave istiniti i testiranje je pokazalo da jesu, odnosno da je tom prikom govorio istinu - poručila je ona.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

09.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:08

mislim da je bilo dosta

Ostavte nas na miru, svoj prljav ves perite bez uvlacenja svih nas.

Odgovori
ned

08.11.

2015.

Petar [neregistrovani] u 13:26

Svi su prljavi samo Željko i Vučićević čisti

Opet dimne bombe, šta li stoji iza toga. Tj. Šta nas čeka iza krivine?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi