Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Puna podrška uredniku u RTCG-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

08. 10. 2020.

Izvor: UNCG

UNCG: Puna podrška uredniku u RTCG-u

Udruženje novinara Crne Gore daje punu podršku Bojanu Terziću, uredniku u RTCG-u, koji je danas podnio ostavku na mjesto urednika DESK-a, jer više nije mogao da trpi neprofesionalizam i ostrašćeno partijsko novinarstvo u toj kući.

Nadamo se da će njegovim koracima krenuti i ostali iz RTCG-a, jer je svima jasno da je toj kući potrebna radikalna promjena i novi ljudi koji će taj servis vratiti onima kojima pripada – građanima. Do sada javni servis je bio duboko u raljama bivšeg režima, odnosno čelnika DPS-a.

Udruženje novinara upozorava da je pred novom vlašću odgovoran i zahtjevan posao uređivanja javnog servisa. Novi RTCG ne treba da postane antipod bivšem RTCG-u i da u novom okolnostima primjenjuje stara pravila, odnosno da se dodvorava novim vlastima. RTCG mora postati građanski javni servis, gdje će se o svim bitnim pitanjima za budućnost Crne Gore raspravljati sa argumentima i iz različitih uglova. Novinarski dio RTCG-a treba da obezbjedi prostor gdje će se u normalnoj atmosferi saopštiti sve što je potrebno kako bi postali normalno društvo i država bez konstantnih unutrašnjih i spoljnih neprijatelja.

Potez Bojana Terzića tumačimo u tom pravcu i nadamo se da će se uskoro RTCG vratiti građanima i novinarima.

Predsjednik Udruženja novinara CG

Tihomir Burzanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi