Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Udruženje novinara Crne Gore traži: Odmah vratiti TV programe iz Srbije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

07. 12. 2020.

Izvor: uncg.me

Udruženje novinara Crne Gore traži: Odmah vratiti TV programe iz Srbije!

Pošto je nova vlast obećala slobodu medija Udruženje novinara Crne Gore traži da se odmah ukine zabrana emitovanja programa RTS-a, kao i još nekoliko TV iz Srbije.

U februaru ove godine Savjet Agencije za elektronske medije, donio je tu odluku i od tada pojedini kanali su kod kablovskih kuća zamračeni, odnosno izbrisani. Objašnjenje je da se to radi zbog izliva mržnje prema Crnoj Gori i Crnogorcima. I vrapci znaju da je to zapravo bila odluka DPS-a i još jedan njihov antisrpski potez! Da je odluka diskriminatorska nije valjda potrebno posebno objašnjavati, a pošto je nova vlast obećala ukidanje svih diskriminatorskih propisa očekujemo da se već sjutra ili za koji dan na našim TV-ima pojave programi do sada prokaženih TV iz Srbije.

U Crnoj Gori možemo da pratimo brojne programe iz država regiona, a jedino su programi iz Srbije označeni kao nepoželjni i već 10 mjeseci zaslugom bivše vlasti pokriva ih mrak. Nadamo se da je novim vlastima jasno da je ovakva odluka u novim uslovima i smjeni rigidnog totalitarnog neokomunističkog sistema totalno diskriminatorska i da je valja ukinuti odmah. Taman kao što je novi ministar odbrane jednom tviter porukom odlučio da Sinjavina ne bude vojni poligon. Sloboda je potrebna i medijima, a valja krenuti sa najlakšim potezom-povratkom kanala iz Srbije u crnogorske domove! 

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, generalni sekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi