Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Upućene pretnje redakciji Nezavisnih novina u Banjaluci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

18. 12. 2020.

Autor: FoNet Izvor: N1

Upućene pretnje redakciji Nezavisnih novina u Banjaluci

Nepoznati muškarac danas je pozvao redakciju banjalučkih Nezavisnih novina i uputio direktnu pretnju rečima "zatvarajte kancelarije ranije, danas ćete biti mrtvi".

Pretnja je upućena sa nepoznatog broja, koji lokator poziva nije mogao da identifikuje, a na ekranu je prikazano samo 12 osmica, rekli su iz redakcije, prenosi sarajevski portal Klix.

"Svaku pretnju shvatamo ozbiljno i prijavljujemo policiji, a nadam se da je i oni shvataju ozbiljno. Mediji su izloženi ovakvim stvarima skoro svakodnevno i ne možemo ovo doživljavati 'verovatno nije mislio ozbiljno'. Bojim se da smo kao branša previše izloženi, a sa premalo zaštite", rekla je glavna i odgovorna urednica Nezavisnih novina Sandra Gojković Arbutina.

S ozirom da svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno, o svemu su obavestili MUP Republike Srpske, od kojeg očekuju da utvrdi ko stoji iza toga.

Osuda je stigla od novinarskih udruženja i kolega, ali potrebno je da reaguje i vlast, ne samo u pojedinačnim slučajevima, kao što ovaj, nego i sistemski kako bi se bezbednost novinara podigla na najviši nivo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi