Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG čestitalo UNS-u: Živojin Rakočević će sačuvati iskru novinarske etike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

31. 05. 2021.

Izvor: uncg.me

UNCG čestitalo UNS-u: Živojin Rakočević će sačuvati iskru novinarske etike

Udruženje novinara Crne Gore čestita kolegama iz Udruženja novinara Srbije uspješan rad na Izbornoj skupštini, kao i izbor Živojina Rakočevića za novog predsjednika.

UNCG se prema UNS-u odnosi kao bratskoj i profesionalnoj organizaciji čiji su ciljevi zajednički – objektivno informisanje, ali i saopštavanje istine o srpskim nedaćama koje prate savremeni trenutak našeg naroda.

Zbog toga smatramo da je izbor Živojina Rakočevića sa stradalnog Kosova i Metohije pravi izbor za UNS, kao i ostala profesionalna udruženja u regionu, a posebno UNCG. Ne sumnjamo da će gospodin Rakočević znati da sačuva iskru novinarske etike u srpskom novinarstvu i da se naredne četiri godine neće štedjeti da je sačuva.

UNCG će podržati sve akcije i učestvovaće u njima koje bude organizovao UNS. Nažalost, naše udruženje je prošlo kroz težak desetogodišnji period u Crnoj Gori, jer se aktuelna vlast prema njemu ponašala kao terorističkoj organizaciji, ali ipak smo opstali sa vjerom da ćemo našu profesionalnu organizaciju podići na noge. Očekujemo da nam koleg i braća iz UNS-a u tome pomognu.

 

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik UNCG

Ivan Milošević, generalni sekretar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi