Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Odbijen zahtjev za naknadu nematerijalne štete od dnevnih listova “Vijesti” i “Dan”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

05. 04. 2022.

Autor: safejournalists.net Izvor: safejournalists.net

Odbijen zahtjev za naknadu nematerijalne štete od dnevnih listova “Vijesti” i “Dan”

Tužbeni zahtjev biznismena Zorana Bećirovića i njegove firme sa Kipra, kojim je traženo skoro 60.000 eura naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda od dnevnih listova “Vijesti” i “Dan” i NVO MANS, odbijen je presudom Osnovnog suda u Podgorici.

Istom odlukom odbijen je zahtjev za objavljivanje presude i uklanjanje saopštenja objavljenih na portalima “Vijesti” i “Dana”.

Zoran Bećirović i njegova kompanija sa Kipra su pred Osnovnim sudom pokrenuli postupak protiv MANS-a, izdavača dnevnih listova “Daily press” i “Jumedia Mont” zbog objavljivanja članaka na portalima tih medija, u kojima se otkrivanju finansijske transakcije između njegove off shore firme i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice. Medenica je navodno zemljište u Kolašinu prodala Bećiroviću za blizu 139.000 eura.

“Prvostepenom odlukom ovog suda odbijeni su tužbeni zahtjevi Bećirovića i njegove kompanije za naknadu nematerijalne štete u ukupnom iznosu od 58.000 eura, kao i objavljivanje ove presude i uklanjanje naprijed navedenih članaka sa portala tuženih, kao neosnovan. Tužioci su obavezani da tuženima isplate troškove postupka u ukupnom iznosu od 14.270,44 eura”, saopštila je sutkinja portparolka Ivana Becić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi