Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  DORH podigao optužnicu protiv HDZ-ovca zbog prijetnji novinaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

05. 07. 2022.

Autor: Dalmatinskiportal.hr Izvor: Dalmatinskiportal.hr

DORH podigao optužnicu protiv HDZ-ovca zbog prijetnji novinaru

Za bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a traže uvjetnu kaznu

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijetnju protiv bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima. Radi se o kvalificiranom obliku prijetnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću u svezi obavljanja njegovog posla. Za isto djelo optužen je i Bojan Ivošević, zamjenik Ivice Puljka, a i predložena sankcija je identična, godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

DORH je u petak objavio obavijest o podignutoj optužnici bez navođenja identiteta. Navode da se osnovano sumnja kako je Zulim, tijekom telefonskog razgovora 20. siječnja, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Općini, povišenim tonovima Vukoviću najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju što je kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za njega i njegovu obitelj.

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M. Z. za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna tko je i gdje živi te da ima dvije curice. Vrijeđao ga je nazivima đubre četničko, smeće udbaško. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na što ga je novinar pitao što bi napravio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.

Zulim je ispitan u Državnom odvjetništvu te je negirao prijetnju. Kaže da je djecu spominjao u kontekstu toga da se njegov sin ostavi na miru. Tvrdi da ga je Vuković vrijeđao da je kriminalac i lopov te da ga je opsovao. Kazao je i kako je htio na kraju sve okrenuti na šalu i da se bio spreman sastati s Vukovićem zagrliti ga i poljubiti.

Kontaktirali smo i novinara Vukovića.

'Neugodno sam iznenađen što sam o optužnici doznao od novinara, a ne Državnog odvjetništva, no drago mi je što je pet i pol mjeseci nakon prijave napravljen pomak i dignuta optužnica, ponajprije zbog moje obitelji i svih novinara koji pošteno obavljaju svoj posao i trpe prijetnje i uvrede od raznih Zulima', kazao nam je Vuković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi