Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Štrajk Sindikata zaposlenih RTCG: "Generalni direktor prima sedam prosječnih zarada, menadžment manipuliše"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

24. 04. 2023.

Autor: Vjesti Izvor: Vjesti

Štrajk Sindikata zaposlenih RTCG: "Generalni direktor prima sedam prosječnih zarada, menadžment manipuliše"

"Naši predstavnici odazvaće se pozivu generalnog direktora radi hitnog i pozitivnog rješavanja pregovora", rekla je predsjednica Sindikata zaposlenih RTCG Jadranka Drobnjak.

Štrajkujemo jer nakon više od četiri mjeseca nijesu povećani koeficijenti, saopštila je danas Jadranka Drobnjak, predsjednica Sindikata zaposlenih Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Ona je to kazala na štrajku upozorenja koji organizuje Sindikat zaposlenih RTCG koji se održava na platou ispred te medijske kuće u Podgorici.

"Zašto naš predlog nije prihvatljiv. Generalni direktor (Boris Raonić) svakog mjeseca prima sedam prosječnih zarada. Menadžment manipuliše brojevima, najavljuju povećanje od 28 odsto. Što nije istina, poručuju da naš sindikat narušava pregovore. Naši predstavnici odazvaće se pozivu generalnog direktora radi hitnog i pozitivnog rješavanja pregovora", rekla je Drobnjak.

Ona je kazala da su više puta obmanuti da su pred postizanjem dogovora, što je kako je dodala kulminiralo na sjednici Savjeta održanoj 13. aprila koja je prenošena na RTCG 2.

"Tada su radnici i javnost maltene ubijeđeni da je povećanje zarada gotova stvar. Kada su kamere isključene pregovori su po ko zna koji put vraćeni na početnu tačku. U ime radnika ove kuće koji svakodnevno stvaraju program za plate koje se kreću u rasponu od 450 eura do ispodprosječne zarade, postavljamo pitanje - zašto naš predlog nije prihvatljiv menadžmentu koji svakog mjeseca dobija četvorocifrene plate? To povećanje nam pripada kao i svim zaposlenima u Javnom sektoru koji su to svoje pravo već ostvarili", poručila je Drobnjak.

Ona je kazala da cijeli proces prati i neobjektivno i neizbalansirano izvještavanje RTCG, "sa porukom da upravo naš sindikat blokira pregovore".

"Nadamo se da je ovo posljednji put da se RTCG kao medijska kuća ogriješila o osnovna ljudska prava svojih radnika", kazala je Drobnjak.

Ona je rekla da će se njihovi predstavnici odazvati pozivu generalnog direktora radi, nadaju se, konstruktivnog i hitnog rješenja problema.

Raonić je u jednom trenutku došao među okupljene, malo sa njima popričao i nakon toga ušao u zgradu RTCG. Poručio je da će dati izjavu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi