Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Najava iz uredništva: Ruska televizija RT stiže u BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

18. 12. 2023.

Izvor: Mondo

Najava iz uredništva: Ruska televizija RT stiže u BiH

Glavna urednica televizije RT i medijske grupe „Rusija sevodnja“ (Rusija danas) Margarita Simonjan otkrila je da će se televizija RT od sljedeće godine na srpskom jeziku emitovati i u Republici Srpskoj i cijeloj BiH.

Komentar je usledio nakon jučerašnje velike konferencije predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji je, odgovarajući na pitanje novinarke iz Republike Srpske Darinke Petrović o tome zbog čega u RS još nema ruskih medija, poručio da će „zamoliti kolege da vide šta se može uraditi po tom pitanju.“

„Sljedeće godine pokrećemo emitovanje programa na srpskom jeziku koje do sada nikada nije postojalo“, rekla je Simonjan, gostujući na televiziji „Rusija 1“, objavio je RT Balkan.

Simonjan je, takođe, podsjetila da je na Balkanu već aktivan portal RT na srpskom jeziku (RT Balkan), i potvrdila da će ruska televizija RT sledeće godine biti emitovana ne samo u okviru Republike Srpske, već i u cijeloj BiH.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi