Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Branitelje isprovocirao Stanković tezom "građanski rat", a onda se HRT ogradila od svog novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

22. 11. 2017.

Izvor: Tanjug

Branitelje isprovocirao Stanković tezom "građanski rat", a onda se HRT ogradila od svog novinara

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas se saopštenjem ogradila od svog voditelja Aleksandra Stankovića koji je u emisiji "Nedeljom u dva" 19. novembra nekoliko puta za oružane sukobe na tlu Hrvatske početkom 1990-ih godina, nazvao "građanski rat".

HRT je saopštio da u "Deklaraciji o Domovinskom ratu" stoji da je na Hrvatsku "oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskoga stanovništva u Republici Hrvatskoj", te se ističe da su "temeljne vrednosti Domovinskoga rata prihvaćene od celog hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", prenosi Hina.

Hrvatska radiotelevizija u saopštenju takođe ističe "kako su svi novinari i zaposleni u javnom medijskom servisu obavezni objektivno i nepristrasno raditi i poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske".

Prethodno je Savez udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica zatražio suspenziju Stankovića optužujući ga da je, kako smatraju, "povredio novinarski kodeks i Deklaraciju o domovinskom ratu".

U poslednjoj emisiji Nedeljom u 2, emitovanoj 19. novembra, Stankovićev gost je bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji je bio u hrvatskim jednicama u Vukovaru, koji se u emisiji prisećao tih ratnih dana.

On je, kako navode hrvatski veterani, komentarisao aktuelne događaje i status hrvatskih veterana u društvu i u nekoliko navrata negirao da se u Hrvatskoj vodio građanski rat na čemu je Stanković insistirao, a što oni smatraju skandaloznim.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi