Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  "Adrija medija grupa" podnela tužbu protiv fantomskog sajta Antidot Šarićevih saradnika Bebe Popovića i Ištvana Kaića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

21. 08. 2017.

Izvor: Adrija medija grupa

"Adrija medija grupa" podnela tužbu protiv fantomskog sajta Antidot Šarićevih saradnika Bebe Popovića i Ištvana Kaića

"Adrija medija grupa" (AMG) podnela je tužbe protiv saradnika narko-kartela Darka Šarića, koji su sakriveni iza sajta Antidot objavili laži i klevete o porodici Rodić, poslovanju i trenutnoj situaciji u AMG, kao i protiv svih onih koji su preneli ovo lažno istraživanje, kao što je novinska agencija Tanjug, iako su upoznati s tim da je fantomski sajt koji je navodno istraživanje objavio povezan s kriminalnim strukturama.

Kreatori ovih izmišljotina su saradnici Stanka Subotića Caneta Vladimir Beba Popović, Ištvan Kaić i fantomski, nikad dosad imenovani "Antidot tim".

Na meti ove organizovane grupe nalazili su se mnogi, među kojima i javni tužilac za organizovani kriminal Saša Ivanić, ali i novinar Stevan Dojčinović, koji je objavio knjigu o narko-kartelu Darka Šarića, kao i nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Tužilac Ivanić vodio je istragu i protiv narko-bosa Darka Šarića, ali i protiv Stanka Subotića. Njegova fotografija, uzeta iz baze MUP, osvanula je na ovom sajtu sredinom 2014. godine, ali policija ni do danas nije uspela da nađe krivca, iako je nezakonitu obradu podataka izvršio državni službenik, operativac službe. Zbog toga je Tužilaštvo za organizovani kriminal ovaj sajt označilo kao medij koji podržava "osobe optužene za najteža krivična dela, poput trgovine drogom".

Povod za tužbu "Adrija medija grupe" predstavlja konstruisano "istraživanje" objavljeno na ovom Popovićevom i Subotićevom sajtu pod naslovom "Kurir - medijska paradigma Srbije posle ubistva Zorana Đinđića". U ovom navodnom istraživanju, koje potpisuju Ištvan Kaić i fantomski "Antidot tim", iznete su mnogobrojne neistine i klevete na račun "Adrija medija grupe", dnevnih novina Kurir, kao i članova porodice Rodić.

Ištvan Kaić, inače glavni "analitičar" u ovom istraživanju, zapravo je već godinama desna ruka Vladimira Bebe Popovića i saradnik Instituta za javnu politiku, a nekoliko puta je učestvovao u napadima na Kurir i AMG gostujući na TV Pink. Svi lažni podaci kojima barata Kaić prethodno su pažljivo pripremani u Popovićevom Institutu za javnu politiku, koji je smešten u beogradskom stanu Stanka Subotića Caneta, na adresi Kneza Miloša 68.

Podsetićemo da je ovaj sajt pokrenut 20. februara 2015. godine. Domen sajta (anti.media) svojevremeno je registrovao Džejms Bouzaglo, advokat Stanka Subotića (iz advokatske kancelarije "Monfrini Crettol & Associes") u procesu za šverc duvana. Nakon što su mediji pre dve godine otkrili da se Subotićevi švajcarski advokati nalaze iza ovog sajta, vlasnik je preko noći promenjen.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

21.08.

2017.

Goran Malić [neregistrovani] u 15:48

Neću da budem ni na čijoj strani

Niti me zanimaju levi ni desni, ali ne razumem zašto ste u naslovu najave ovog teksta napisali "...fantomskog sajta Antidot...", kad sajt legitimno postoji i dostupan je svima na webadresi http://www.anti.media
Ovo pitam vas u Udruženju novinara Srbije, jer vi uredjujete ovaj vaš i moj njusleter. Ovo je njusleter Udruženja. Ja sam član. Ne možete ovo raditi i u moje ime. Zašto se stavljate na jednu stranu, negativno etiketirajući jedan websajt?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi