Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  Poreska već mesecima šikanira zaposlene u AMG
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

23. 08. 2017.

Izvor: Kurir

Poreska već mesecima šikanira zaposlene u AMG

Računi naše kompanije nisu blokirani ni za kakav konkretan iznos, što znači da, bez obzira na to koliko bi sredstava bilo na računima, AMG ne može da vrši plaćanje dobavljačima, zarade zaposlenima...

„Adrija medija grupa" (AMG) i dnevne novine Kurir već tri meseca se nalaze pod nezapamćenim pritiskom, koji je vrhunac doživeo nezakonitom blokadom računa kompanije AMG!

Protivzakonitu hajku na AMG i Kurir predvode Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Srbije, i Ivana Draganjac, direktorka filijale Stari grad, zbog čega su protiv njih podnete krivične prijave!

Pored blokade računa, kojom je direktno pogođeno i životno ugroženo više od 800 zaposlenih AMG i 3.500 članova njihovih porodica, predsednik kompanije Aleksandar Rodić, urednici i zaposleni izloženi su svakodnevnim pretnjama.

Podsetimo, Poreska uprava, predvođena Draganom Marković, rešenjem od 6. jula bez ikakvog pravnog osnova blokirala je račune AMG, iako nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen. Računi naše kompanije nisu blokirani ni za kakav konkretan iznos.

Postavlja se pitanje koji je cilj ovakve protivzakonite blokade. Odgovor je sasvim jasan - da bi se otela „Adrija medija grupa“ i uništio Kurir kao jedan od retkih medija koji slobodno piše o temama koje nisu po volji režima. U pitanju je klasično gušenje medija i slobode govora, čime su na brutalan način ugrožena sva prava zaposlenih u našoj kompaniji.

Poreska uprava pokazuje da je daleko od institucije koja revnosno radi svoj posao, s obzirom na to da već treći mesec ne može da utvrdi postoji li dug AMG, kao i koliki je iznos eventualnog duga.

Zbog svega navedenog jasno je da je Poreska uprava samo instrument u rukama onih koji bi da ućutkaju ono malo preostalih glasova koji ne falsiflkuju istinu i bave se svojim poslom na jedini mogući način - vođeni profesionalnim motivima i željom da se objektivno informiše javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi