Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Istraga: Policija privodi Ćosića na saslušanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

19. 11. 2012.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Istraga: Policija privodi Ćosića na saslušanje

Novinar B92 Jugoslav Ćosić biće ove nedelje priveden na informativni razgovoru u policiju. Ćosić će morati da objasni na osnovu čega je u intervjuu za „Blic“ tvrdio da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević dogovarao napade na premijera Đinđića sa šefom „zemunskog klana’’ Dušanom Spasojevićem Šiptarom. Potvrdu ove informacije dobili smo juče u Direkciji policije.

Kako nam je rečeno, inspektori postupaju po prijavi Informera.

- Dobili smo dopis vašeg glavnog urednika u kojem on traži hitnu istragu o Ćosićevim optužbama. Pošto je reč o zaista teškim kvalifikacijama koje impliciraju da je Vučićević saučesnik u ubistvu premijera, neophodno je što pre utvrditi istinu o ovom slučaju i mi ćemo to i učiniti - rekao nam je juče direktor policije Milorad Veljović.

Jugoslav Ćosić je i juče odbio da bilo šta kaže za naše novine. On je, podsetimo, u petak rekao da zna za tajne snimke telefonskih razgovora Vučićevića i Spasojevića.

„Radi se o čoveku koji je pred ubistvo Zorana Đinđića, telefonom, dogovarao i pregovarao sa Dušanom Spasojevićem Šiptarom o tome koliko će ga ovaj platiti za svaki tekst koji napiše i objavi protiv Đinđića. Poslodavac mu je, dakle, bio vođa ‘zemunskog klana’. Na telefonskoj tezgi su bile cifre 1.000 evra i 1.500 evra... Ovi razgovori su snimani tajno u sklopu istrage o ‘zemunskom klanu’. Snimke tih razgovora čulo je više ljudi iz tadašnjeg državnog vrha, tužilaštva i policije. Neki od njih su i danas u državnim organima“, rekao je Ćosić.

Dragan J. Vučićević je odmah kategorično demantovao da se ikada čuo sa Spasojevićem,  a tužilaštvo i Direkcija policije su saopštili da u njihovim arhivama takvih snimaka nema.

- Spreman sam da, ako treba, idem i na detektor laži. Mora se što pre utvrditi istina o ovoj monstruoznoj laži Jugoslava Ćosića. On mora da odgovara za to što me je, bez ikakvih dokaza, optužio za saučesništvo u ubistvu premijera - kategoričan je Vučićević.

Milanović: Saslušanje što pre

Ovim povodom juče se oglasio i bivši šef policijske jedinice „Poskok“ Ljuba Milanović:

- Prvo, da razjasnimo, ako je neko bio dobar sa ‘zemunskim klanom’, onda je to bio Đinđić, pa ne znam koliko sve te priče imaju smisla. A kad je reč o Ćosićevim tvrdnjama, neophodno je da se on što pre sasluša, jer je nedopustivo da se tako ozbiljne optužbe iznose bez dokaza.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi