Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručene godišnje nagrade sportskim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 12. 2011.

Uručene godišnje nagrade sportskim novinarima

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) uručilo je danas u Udruženju novinara Srbije nagrade za najuspešnije sportske novinare i najboljeg sportistu 2011. godine.

Za „Sportistu godine 2011“ proglašen je teniser Novak Đoković koji zbog obaveza nije prisustvovao dodeli priznaja, ali će mu ono biti uručeno pred beogradskom publikom na narednom “Serbia openu”.

Prema odluci žirija, „Novinar godine“ je Predrag Milinković iz RTS-a, a nagrada „Kamera godine“ pripala je Nenadu Negovanoviću iz „Sportskog žurnala“.

Stojan Petković, dopisnik „Sporta“ iz Kraljeva proglašen je za „Dopisnika godine“.

“Drago mi je zbog dodeljenog priznanja, ono za mene nije samo priznanje za 2011. godinu, već kruna mog dvadesetčetvorogodišnjeg rada u “Sportu” ”, rekao je Stojan Petković.

Nagrade za „Životno delo“ pripale su Danilu Šotri iz Beograda i Aleksandru Stefanoviću iz Čačka.

“Zahvaljujem se na nagradi. Sve što sam postigao u sportskom novinarstvu između ostalih dugujem svojoj porodici koja je imala razumevanja da svaki vikend kada sam bio na putu ostane sama, ” izjavio je Aleksandar Stefanović, dugodgodišnji novinar “Sporta” .

Ove godine ustanovljena je nagrada za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva, koja nosi ime naše slavne koleginice Branke Prelević, a prva dobitnica je Rada Nikolić, novinarka „Sporta“.

Rada Nikolić zahvalila je na nagradi koja nosi ime “divne dame i velikog profesionalca” ali i dodala da “nije u redu da se nagrade, kao ni profesija, dele na muške i ženske”.

Specijalna priznanja dobili su Miroslav Vislavski iz Novog Sada za „Izdavački poduhvat godine“ i posthumno Aleksandar Bobić iz „Sportskog žurnala“ za „Ekskluzivu godine“.

Žiri u sastavu Jovan Tanurdžić, Dragiša Kovačević (SOS kanal),Zoran Marković (RTS), Zoran Milović (Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd) i Aleksandar Cvejić, novinar Tanjuga u penziji sve odluke doneo je jednoglasno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi