Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo novinar Veljko Knežević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 01. 2012.

Preminuo novinar Veljko Knežević

Dugogodišnji novinar i generalni direktor RTV Zagreb i savetnik generalnog direktora RTV Beograd, Veljko Knežević preminuo je jutros u Beogradu od posledica moždanog udara.

Veljko Knežević rođen je 1931. godine u selu Oćestovo kod Knina. Osnovnu školu završio je u svom rodnom mestu, a gimnaziju u Zadru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je na katedri za Komparativnu književnost i ruski jezik.

Novinarstvom je počeo da se bavi krajem 50-ih godina u časopisu „Kulturni radnik“ gde je bio glavni i odgovorni urednik.

U Radio Zagreb je prešao 1972. godine, jedno vreme je bio glavni i odgovorni urednik, a zatim i direktor.

Sa mesta direktora Radija Zagreb Knežević je otišao na Televiziju Zagreb, gde je takođe 1984. godine imenovan za direktora. Od 1986. godine je generalni direktor Radio-televizije Zagreb i na tom mestu je ostao do 1990. godine.

Svoj novinarski angažman Knežević je nakon rata u Hrvatskoj i izbeglištva iz Zagreba nastavio na Radio-televizije Beograd gde je bio savetnik generalnog direktora.

Veljko Knežević je 1994. godine postao prvi ambasador Savezne republike Jugoslavije u Zagredu odakle je i otišao u penziju.

Knežević će biti sahranjen na groblju Mirogoj u Zagrebu. Ispraćaj Veljka Kneževića biće u petak 13. januara u 10 sati iz bolnice Sveti Sava.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi