Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo kolega Radomir Šoškić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 01. 2012.

Preminuo kolega Radomir Šoškić

Dugogodišnji novinar i član Udruženja novinara Srbije Radomir Šoškić preminuo je jutros u 78. godini života.

Šoškić je rođen u Peći gde je završio gimnaziju. Školovanje je nastavio u Beogradu i na Filozofskom fakultetu diplomirao književnost.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1958. godine u listu „Mladost“. Godine 1966. pokrenuo je list „Tempo“ i bio prvi glavni i odgovorni urednik ovog, dugi niz godina, najtiražnijeg sportskog lista u Jugoslaviji. Iz „Tempa“ je Šoškić 1979. godine prešao u nedeljnik „Nin“.

Radomir Šoškić je 1982. godine pokrenuo muzički list „Rok“, a godinu dana kasnije informativno političku reviju „Intervju“.

Od 1985. do 1988. godine Šoškić je bio zamenik glavnog urednika „Ilustrovane politike“, a od 1988. do 1993. godine i glavni urednik tog lista. Do odlaska u penziju 1998. godine bio je savetnik u direkciji „Politike“.

Bavio se i publicistikom. Kao autor, koautor ili glavni urednik izdao je više knjiga među kojima i romansirane biografije Moše Marjanovića, Rajka Mitića i Stjepana Bobeka, kao i knjigu „Partizanova škola fudbala“. Autor je devet scenarija za dugometražne dokumentarne filmove o Partizanu i Crvenoj Zvezdi i najistaknutijim velikanima sporta.

Datum i mesto sahrane Radomira Šoškića biće naknadno objavljeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi