Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Loš kvalitet signala programa TV Kanal 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 02. 2012.

Loš kvalitet signala programa TV Kanal 9

Nekoliko sati pošto što je SBB 24.02.2012. godine nakon Rešenja suda vratio program TV Kanal 9 u svoj osnovni analogni paket, kvalitet signala ovog programa je postao toliko loš da gledaoci ne mogu da ga prate.

Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović napominje da je kvalitet programa ove televizije kod svih ostalih kablovskih distributera u Novom Sadu odličan i da u televiziji ne mogu da veruju da samo SBB ne može, na kvalitetan način, da nađe tehničko rešenje prijema njihovog programa.

Ona dodaje da se “postavljaju pitanja da li SBB zaista nije dovoljno tehnički opremljen i stručan da postupi u skladu sa odlukom suda ili se igra sa našim sugrađanima i nihovim novcem? Jer ako naši sugrađani plaćaju pretplatu, onda, u namanju ruku, nije korektno da im se distribuira program u kvalitetu ispod svakog tehničkog nivoa. Ko stoji iza ili iznad SBB-a i ne dozvoljava im da omoguće našim sugrađanima da prate program Kanal-a 9 i ko to želi da sabotira i sudske odluke i slobodno novinarstvo u Srbiji”, pita se Maja Pavlović.

UNS podseća da je 22.02.2012. godine TV Kanal 9 primio Rešenje Privrednog suda u Novom Sadu, kojim je usvojen predlog TV Kanal-a 9 i određena privremena mera, u kojem stoji da je SBB obavezan da nastavi sa distribucijom javnog glasila TV Kanal-a 9 u svom osnovnom paketu analognih programa.

Uslov koji je postavio sud je da nivo i kvalitet distribuiranog programa TV Kanala 9 ne sme biti ispod nivoa i kvaliteta signala ostalih glasila koje distribuira tuženi, odnosno njegove povezane osobe.

Odluka je doneta jer je SBB jula prošle godine, suprotno Zakonu o javnom informisanju i bez ikakvog opravdanog komercijalnog razloga, prekinuo emitovanje Kanala 9.

UNS je danas bezuspešno pokušavao da stupi u vezu sa nadležnima u SBB-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi