Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kanal 9: Prinudnom merom do kvalitetne slike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 03. 2012.

Kanal 9: Prinudnom merom do kvalitetne slike

Novosadska televizija Kanal 9 očekuje da u narednih nekoliko dana prinudno bude sprovedena privremena mera po kojoj je kablovski distributer SBB obavezan da emituje njen program sa jednako kvalitetnim signalom kao i za ostale televizije.

Privredni sud u Novom Sadu je u februaru ove godine drugi put doneo privremenu meru kojom se SBB obavezuje da distribuira program Kanala 9 na području Novog Sada uz uslov da nivo i kvalitet signala budu jednaki ostalim televizijama čije programe ovaj kablovski operator distribuira.

–Signal je loš, ima mnogo smetnji, što nije slučaj kod drugih programa. Jedino što želimo je da nas puste da postojimo, kaže direktorka Kanala 9 Maja Pavlović, koja je bila prisutna u utorak kada je prvi put sudski izvršitelj pokušao da u prostorijama SBB-a u Novom Sadu sprovede privremenu meru.

SBB je prestao da emituje program ove televizije početkom jula 2011. iako ova televizija ima dozvolu za emitovanje programa do 2016. godine i uredno plaća naknadu za emitovanje programa .

Da bi Kanal 9 vratio u kablovsku mrežu, SBB je ovoj televiziji tražio 2000 evra za ponovno uključenje i mesečnu rentu od 700 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Ove nedelje, 5. marta, Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je na zahtev RRA rešenje kojim se kablovski distributer SBB obavezuje da na području Novog Sada prenosi program televizija Kanal 9, Delta, Mozaik i Novosadske televizije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi