Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Načelnica Zorica Gašpar: Nisam vređala novinarku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 03. 2012.

Načelnica Zorica Gašpar: Nisam vređala novinarku

Udruženju novinara Srbije juče se obratila načelnica Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Sremske Mitrovice povodom reagovanja UNS-a i izveštavanja medija da je verbalno napala novinarku Sremske televizije Danijelu Romandić. UNS prenosi u celosti pismo Zorice Gašpar.

Obraćam Vam se povodom objavljene netačne informacije o navodnom verbalnom vređanju novinarke Sremske televizije Danijele Romandić. Naime ova informacija se pojavila u nekoliko medija, od petka do danas. Iznenađena sam izrečenim neistinama, na moj račun, o navodnom vređanju novinarke, a posebno sam iznenađena jer me do danas niko iz medija u kojima je objavljena vest nije kontaktirao.

Pomenuti događaj se zbio nakon sednice Skupštine grada. Novinarka Sremske televizije sačekala me je sama, na izlazu iz skupštinske sale, dok su svi ostali novinari i snimatelj Sremske televizije ostali u sali kod skupštinske govornice koja je udaljena više od 20 metara. Sve vreme je uz mene bio i zamenik gradske Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica, Bogdan Božin kojeg je novinarka pre sednice Skupštine pitala za razloge moje ostavke, sama insinuirajući odgovor. Novinarki sam u susretu rekla, uz reči molbe i obraćajući joj se sa Vi, da ne insinuira razlog moje ostavke koji su lične prirode i da o tome nemam sta da joj kazem. Moje obraćanje je bilo u tonu poštovanja medija i njihove profesije. Na insistiranje novinarke o razlozima ostavke, više puta sam je zamolila da ne insinuira razlog, koji je isključivo lične prirode. Ni jedna gruba i niti uvredljiva reč, ni na čiji račun, nije upotrebljena ni sa jedne strane, s tim što je ton novinarke bio prilično neprijatan i glasan, a ne krijem da je i moj ton, verovatno, prouzrokovan njenim, bio takođe povišen, ali ne i uvredljiv.

Javnu funkciju obavljam 12 godina, od toga sam osam godina na mestu načelnika. U toku mog rada najviše sam u kontaktu bila upravo sa novinarima u krajnje korektnom odnosu. Ovaj, jednostrano iznet i objavljen slučaj, je ugrozio moje osnovno ljudsko pravo, pravo na moju reč, čime je ugrozio moj integritet, a mojoj porodici doneo ogromnu neprijatnost.

S poštovanjem Zorica Gašpar, načelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi