Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nedelja e-veština – u toku besplatno testiranje za GCL sertifikat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 03. 2012.

Nedelja e-veština – u toku besplatno testiranje za GCL sertifikat

Akcija “Nedelja e-veština” (e-Skills week) koja se odvija pod pokroviteljstvom Evropske komisije u više od 30 zemalja, već je počela u Srbiji. U toku je besplatno testiranje za sticanje GCL sertifikata (Global Commerce Licence) koje će trajati do 31. marta. Testiranje se odvija na sajtu www.gcl.nu na engleskom jeziku uz mogućnost korišćenja Google prevodioca.

”Nakon položenog jednog modula kandidat dobija besplatan GCL e-index koji mu omogućava da polaže i ostale module besplatno u toku trajanja kampanje e-Skills Week. Posle završetka kampanje testiranje će biti nastavljeno u ovlašćenom GCL Test centru uz plaćanje troškova testiranja. Jednom stečen GCL sertifikat se čuva trajno u GCL bazi dostupnoj celom svetu i svim potencijalnim poslodavcima”- objasnila je Bojana Minić iz Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije.

Polaganje za GCL sertifikat organizovano je po modulima:
Prvi modul: “Informacione i komunikacione tehnologije”
Drugi modul: “Poslovna etika i ponašanje”
Treći modul: Međunarodno pravo i regionalna praksa
Četvrti modul: Ekonomija i finansije

Posedovanje ovog sertifikata potvrda je poznavanja savremenog poslovanja bez obzira na profesiju, a na sajtu Evropske komisije posvećene ovoj akciji stoji da je priznat širom sveta.

Tokom “Nedelje e-veština” u 2010. godini širom Evrope organizovano je besplatno testiranje i dodeljivanje ECDL sertifikata (Evropske kompjuterske vozačke dozvole), a jedan od test centara bio je i UNS u čijoj je kompjuterskoj učionici testirane oko 30 novinara, studenata i drugih zainteresovanih. Po završetku akcije u UNS-u je resorna ministarka Jasna Matić uručila sertifikate svima koji su uspešno položili testove.

Nosioci akcije “Nedelja e-veština” u Srbiji su JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije, Ministarstvo kulture (Digitalna Agenda) i RNIDS (Registar nac. Internet domena).


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi