Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sastav i zadaci nove Radne grupe za bezbednost novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 12. 2020.

Izvor: UNS

Sastav i zadaci nove Radne grupe za bezbednost novinara

Vlada Srbije imenovala je članove nove Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara čiji je zadatak da „podigne efikasnost reagovanja u slučajevima napada na novinare, kao i praćenje radnji preduzetih u cilju zaštite njihove bezbednosti“, objavio je Službeni glasnik.

Radnu grupu za bezbednost novinara, koja ima 19 članova, predvodiće Dejan Stojanović, predstavnik Ministarstva kulture i informisanja koje će pružati „stručnu i administrativno-tehničku potporu“ toj grupi.

Članovi Radne grupe su, osim predstavnika kabineta predsednika Vlade i ministarstava, zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković, Zaštitnik građana Zoran Pašalić, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović, predstavnica Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji Aleksandra Popović, kao i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja.

Za članove Radne grupe iz kabineta predsednika Vlade imenovani su Mladen Bašić i Ana Miletić, iz Ministarstva spoljnih poslova Dejan Eraković, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Slobodan Malešić, iz Ministarstva za evropske integracije Miroslav Gačević, dok je predstavnik Ministarstva pravde Jovan Ćosić.

U grupi predstavnici novinarskih i medijskih udruženja su Slobodan Radičević (UNS), Marija Babić (NUNS), Veljko Milić (NDNV), Veran Matić (ANEM), Ljiljana Stojanović (Lokal pres), Stevan Ristić (Asocijacija medija), Ivana Stevanović (Asocijacija onlajn medija), Dragana Čabarkapa (SINOS) i Ferenc Berček (RAB).

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, kako je objavljeno u Službenom glasniku, dužna je da najmanje jednom mesečno dostavi izveštaj o radu predsedniku Vlade, potpredsedniku Vlade i ministru kulture i informisanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi