Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS nastavlja radove na rekonstrukciji Doma novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 04. 2012.

UNS nastavlja radove na rekonstrukciji Doma novinara

Nakon završene rekonstrukcije šestog sprata Doma novinara, UNS nastavlja radove na zgradi. U toku su radovi na ozvučenju velike sale i uvođenju video nadzora u zgradi.

Potrebno je obnoviti fasadu sa dvorišne strane zgrade i zameniti krovni pokrivač, čime bi bila okončana rekonstrukcija cele zgrade započeta 2001. godine.

U obnovu Doma novinara UNS je investirao više od 700.000 evra. Radovi su finansirani vlastitim sredstvima, najvećim delom kreditima od Vojvođanske, Rajfajzen i Unikredit banke. Fabrika “Toza Marković” iz Kikinde podržala je ovaj UNS-ov projekat donacijom zidnih i podnih pločica, a preduzeće “Javorac d.o.o” iz Brusa doniralo je parket.

Gradnja Doma novinara počela je 1. oktobra 1933. godine. Beogradska opština je poklonila plac od 840 kvadratnih metara u tadašnjoj Frankopanskoj, kasnije General Ždanovoj, a danas Resavskoj ulici. Zgrada je građna po projektu zagrebačkog arhitekte Ernesta Vajsmana uz pomoć kredita banaka i donacija. Dom novinara u Frankopanskoj 28 otvoren je 7. aprila 1935. godine.

Posle drugog svetskog rata, 1945. godine u Dom novinara je smeštena agencija Tanjug, a zgrada je nacionalizovana 1958. godine. Godine 1976. donet je Zakon o vraćanju Doma novinara Udruženju novinara Socijalističke Republike Srbije, a 2003. godine, prvi put posle Drugog svetskog rata, Dom novinara je vraćen njegovom predratnom vlasniku

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi