Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Četvrti susreti medija dijaspore u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 04. 2012.

Četvrti susreti medija dijaspore u Beogradu


Konferenciju će u svečanoj sali Ministarstva vera i dijaspore otvoriti ministar Srđan Srećković, a učesnike skupa pozdraviće i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović i predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Planirano je da nakon otvaranja skupa medija iz dijaspore budu održane dve panel diskusije.

Okrugli sto “RTS kao javni servis dijaspore i Srba u regionu” biće održan u Pres centru UNS-a. Istog dana u Medija centru učesnici skupa govoriće i na temu “Uloga, značaj i perspektiva medija dijaspore u kontekstu globalne krize medija”

U dijaspori danas postoji više od 90 medija u najmanje 25 zemalja širom sveta, u kojima živi jedna trećina srpskog stanovništva. Cilj ovakvih skupova je pružanje podrške medijima i novinarima koji žive i rade van Srbije u ostvarivanju bolje profesionalne komunikacije sa maticom, jačanju svesti o poreklu, kulturi i tradiciji države svog porekla.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi