Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula Jovanka-Beba Zurković, glavna i odgovorna urednica „Sremskih novina“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 05. 2012.

Preminula Jovanka-Beba Zurković, glavna i odgovorna urednica „Sremskih novina“

Glavna i odgovorna urednica „Sremskih novina“ Jovanka-Beba Zurković danas je, posle kraće bolesti, preminula u Sremskoj Mitrovici.

Glavna i odgovorna urednica „Sremskih novina“ Jovanka-Beba Zurković danas je, posle kraće bolesti, preminula u Sremskoj Mitrovici. 


Jovanka Zurković rođena je 17. decembra 1956. godine u Rumi, ali je ceo svoj život provela u Sremskoj Mitrovici gde je i završila gimnaziju.

Novinarstvom se počela baviti pre tri decenije. U "Sremske novine" došla je 1. aprila 1987. godine gde je najpre radila kao saradnik lista zadužen za šidsku opštinu. Jedno vreme bila je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika. Posle privatizacije lista, 2005. godine postala je najpre zamenik, a potom i v.d. glavnog i odgovornog urednika "Sremskih novina". Od avgusta 2005. do prerane smrti obavljala je dužnost glavne i odgovorne urednice.

Bila je i dugogodišnji dopisnik dnevnog lista "Danas".

Komemoracija povodom smrti Jovanke Zurković biće održana u petak, 11. maja u 13 časova u pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici.

Sahrana je istog dana u 16 časova na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi