Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Veran Matić: Nema napretka u razrešenju slučaja Dade Vujasinović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 04. 2021.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Veran Matić: Nema napretka u razrešenju slučaja Dade Vujasinović

Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je danas, povodom 27. godišnjice smrti novinarke „Duge“ Radislave Dade Vujasinović, da nema napretka u rešavanju ovog slučaja.

„Pošto je u zaključku superveštačenja koje je rađeno u Hagu navedena mogućnost da se dogodilo i ubistvo, pored mogućnosti samoubistava i slučajnog opaljenja, ovaj slučaj sa tužilačke strane je otvoren. Na žalost, ni Komisija ni tužilaštvo u međuvremenu nisu došli do novih svedočenja i dokaza koji bi predstavljali napredak u rešavanju ovog slučaja“, rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) Veran Matić.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu UNS-u je danas rečeno da VJT „zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, nastavlja sa preduzimanjem radnji radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela i utvrđivanja identiteta izvršioca“.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu, a u zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1.30 sati.

Forenzički institut u Hagu kojem je Ministarstvo pravde septembra 2015. godine prosledilo dokazni materijal, nije utvrdio uzrok i način smrti novinarke. Zaključak izveštaja dostavljenog VJT-u jula 2016. godine je da „povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radislava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi