Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjena Nadežda Milutinović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2021.

Izvor: UNS

Sahranjena Nadežda Milutinović

Dugogodišnja novinarka Tanjuga i članica Kluba veterana Udruženja novinara Srbije (UNS) Nadežda Nada Milutinović sahranjena je juče, 13. aprila u krugu najuže porodice na Centralnom groblju u Beogradu.

Rođena je 18. oktobra 1937. godine u Beogradu, gde je završila Filozofski fakultet – odsek književnost. Posle kratke profesorske karijere, prve korake u novinarstvu načinila je u stručnoj reviji „Arhitektura i urbanizam“. Uspešnu novinarsku karijeru započela je 1963. godine u dnevniku „Politika ekspres“, u kojem se bavila problemima obrazovanja.

Početkom 80-ih prelazi u Novinsku agenciju Tanjug, gde je bila novinar i urednik redakcije za Srbiju, a potom prelazi u Saveznu redakciju u kojoj je bila urednik unutrašnje i spoljno-političke redakcije, kao i urednik Deska. Bila je urednik i lektor u „Glasu javnosti“.

Svojim obrazovanjem i znanjem mnogo je doprinela profesionalnom „kaljenju“ i uzdizanju mladih novinara nacionalne Agencije. U najtežim godinama za zemlju bila je veliki borac za istinito i objektivno informisanje o događajima i pravima Srba i Srbije.

Preminula je u petak, 9. aprila u Beogradu u 84. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi