Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Agencija za privatizaciju najodgovornija za stanje u „Svetlosti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 06. 2012.

Izvor: UNS

Agencija za privatizaciju najodgovornija za stanje u „Svetlosti“

U pismu koje su zaposleni u kragujevačkoj „Svetlosti“ uputili Agenciji za privatizaciju se ističe da „umesto proslave 78 godina postojanja, firma danas ostaje bez dela imovine, radnici su već više od dve godine bez plate i penzionog i zdravstvenog osiguranja, a niko nadležan čak i ne pokušava da utvrdi ko je za to kriv“ .

Zaposleni pitaju kako je moguće da je Agencija za privatizaciju dozvolila Gvozdenu Jovanoviću da raspolaže imovinom u vreme kada privatizacija nije bila okončana i kada on još uvek nije bio zakonski vlasnik novina.

Takođe, u pismu se ističe da je privatizacija sa Jovanovićem raskinuta u oktobru 2011. godine, a da je Agencija za privatizaciju zastupnika kapitala poslala tek  u januaru 2012. godine.

Potpisnici pisma naglašavaju da nije utvrđeno ni koliko dugova je napravljeno pre raskida privatizacije dok su radnici u NIG AD Svetlost bili u zakonskom štrajku. Vlasnik je tom prilikom prekršio i Zakon o štrajku angažovanjem novih radnika i zamenom brava na vratima redakcije, o čemu postoji zapisnik u MUP-u Kragujevac i krivična prijava u Tužilaštvu.

Zaposleni dalje upozoravaju da su „ostale još dve trećine imovine „Svetlosti“, da se borba oko rasparčavanja imovine nastavlja“,  i apeluju na Agenciju da preduzme potrebne korake osim postavljanja i razrešavanja zastupnika kapitala, kako bi se konačno rešila loša situacija u kragujevačkoj „Svetlosti“.

„Nas niko i ne mora da obaveštava zašto je neko postavljen ili razrešen, ali je to moralna obaveza prema onima koji su odavno na ivici egzistenicije i socijalni slučajevi, a to na žalost preko noći postali upravo zahvaljujući Vama,“ zaključuje se u pismo koju je potpisalo jedanaestoro zaposlenih u „Svetlosti“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi