Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kako prepoznati Upravu Udruženja novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 05. 2021.

Izvor: UNS

Kako prepoznati Upravu Udruženja novinara

Nekoliko medija u Srbiji objavilo je povodom Svetskog dana slobode medija tekstove pod naslovima „Uprava UNS-a - Vlasnici medija pokušavaju da utiču na izbornu volju u UNS-u“ (Danas), „Uprava - Vlasnici medija učlanjuju čitave redakcije da utiči na izbore u UNS-u“ (N1) iako je to saopštenje potpisalo samo deset od ukupno 40 članova Uprave UNS-a.

Udruženje novinara Srbije je, kao i svake godine, izdalo proglas povodom Svetskog dana slobode medija, koji su isti mediji i preneli, ali su urednici možda napravili propust pomislivši da deset članova Uprave čini većinu Uprave UNS-a jer je njihovo saopštenje stiglo sa adrese članoviupraveuns@gmail.com, što je neupućene moglo da navede na pomisao da je to zvanično obaveštenje Uprave UNS-a.   

Nekoliko dana ranije, saopštenje slične sadržine koje je potpisalo 11 od 40 članova Uprave UNS-a isti mediji su objavili kao stav dela, a ne čitave Uprave najvećeg novinarskog udruženja na Balkanu.

Deset članova Uprave upozorilo je povodom Svetskog dana slobode medija da vlasnici medija „učlanjuju čitave redakcije u UNS kako bi uticali na predstojeće izbore u UNS-u“ i pozvali novinare da ne budu upotrebljeni za to. Saopštenje su potpisali Budimir Ničić, Slobodan Ćirić, Olivera Milošević, Jelena Petković, Jovanka Stanojević, Zorica Đoković, Edib  Honić, Živojin Rakočević, Dragoljub Janojlić i Novka Ilić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi