Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Aranđelovac: Za TV Šumadiju više od tri četvrtine novca iz budžeta, odbijen projekat posvećen dodeli sredstava na opštinskom medijskom konkursu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 07. 2021.

Autor: UNS

Aranđelovac: Za TV Šumadiju više od tri četvrtine novca iz budžeta, odbijen projekat posvećen dodeli sredstava na opštinskom medijskom konkursu

Radio-televizija „Šumadija“ iz Aranđelovca dobila je najviše novca na lokalnom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata - čak 7,8 od ukupno 11 miliona dinara, koliko je opština izdvojila za medije ove godine.

Osim što je ukupni dobitnik najviše sredstava, RTV „Šumadija“ je i po pojedinačnim projektima dobila najviše gradskog novca. Za televizijski sadržaj „Aranđelovac u objektivu“ -  4.950.000 dinara, za radijski sadržaj „Eko-stazama Šumadije“ - 1.050.000 dinara i za objave na Internet portalu „Iz šumadijske čitanke“ - 1.800.000 dinara.

Drugoplasirana RTV „Sunce“ dobila je šest puta manju finansijsku podršku, ukupno – 1,25 miliona dinara i to za televizijski sadržaj „Izazovi najlepših godina, zašto (ni)je lako biti mlad“ - 1.050.000 dinara i radijski projekat „Pokret duha“ - 200.000 dinara.

Osim ove dve lokalne medijske kuće, novac je iz budžeta dodeljen i Adria Media grupi iz Beograda, 250.000 dinara za projekat „Opština Aranđelovac -opština sporta“, dok se u zvaničnom rešenju ne navodi gde će sadržaj biti objavljen. Adria Media magazinima za izdanje „Nacionalna geografija“ dodeljeno je još 250.000 dinara za medijski sadržaj „Aranđelovac – opština prirodnih lepota“.

Agencija za produkciju i informisanje AR-Pres dobila je ukupno 100.000 dinara – za sadržaj na internet portalu - „Aranđelovac, juče, danas, sutra“ i TV i radio program - „Selo, Dobro jutro!“. Agenciji za izradu TV programa Trečna za „Životopis Šumadije“ pripalo je 50.000 din.

Stručna komisija koju su činili Dušan Aničić, Dragan Marković i Emil Milojević procenila je da 10 od 12 predloženih projekata ispunjavaju i osnovne i specifične uslove za kvalitetno javno informisanje građana opštine Aranđelovac.

Odbijen je projekat izdavačke kuće „Stvarnost“ naslovljen sa „Izrada reportaže o novinarskim žanrovima odobrenim na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Aranđelovac u 2021. godini“.

Komisija u obrazloženju ocenjuje da taj „projekat ne predstavlja medijski sadržaj, nema definisanu ciljnu grupu, a predloženi cilj projekta spada u isključivu nadležnost lokalne samouprave“.

Odbijena je i pomoć privrednom društvu Peto/tri 1941 Kragujevac, odnosno projektu „Stopama naših predaka“, jer je „izdavač medija neprepoznatljiv na teritoriji opštine, relativno nov i nema kapacitet da podrži jednu ovako specifičnu temu kao što je tema istorijskog nasleđa Opštine Aranđelovac“, stoji u obrazloženju komisije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi